גולש
2.5 שע' הכנה
- 6 מנות
אופן ההכנה
מצרכים
- 1 ק”ג כתף בקר חתוך לקוביות
- 6 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לקוביות
- 1 כף של רסק עגבניות
- 1 ק”ג בצל קוביות
- 4 פלפל ירוק
- 4 שני שום
- עלי דפנה
- חצי כף כמון
- 1 כף מלח
- חצי כף פלפל שחור
- 1 כף פפריקה מתוקה
- שומן אווז מזוקק/שמן קנולה
אופן ההכנה
- שופכים את השומן המזוקק לסיר לאחר מכן מוסיפים לזה את קוביות הבצל ואת השום הקצוץ מטגנים את זה על לקבלת מרקם מוזהב ורך.
- בזמן שהבצל מתבשל לו מתבלים את הבשר עם פלפל שחור ומלח.
- לאחר שהבצל מקבל צבע מוזהב מוספים את קוביות הבשר לתבשיל מוספים את הפפריקה המתוקה ממשכים לטגן את הבשר עד לקבלת צבע מוזהב של הבשר הפעם.
- אחרי קבלת צבע מוזהב לבשר מוסיפים את שאר התבלינים חצי כף של פלפל שחור ,חצי כף של מלח , חצי כף של כמון , מוספים גם 5 עלי דפנה, 2 פלפלים ירוקים שחתוכים לקוביות.
- מוסיפים מים לתבשיל עד שכל התבשיל מכוסה במלואו.
- נותנים לסייר בישול של שעה וחצי עם סיר סגור.
- לאחר שעה וחצי של בישול מוסיפים את תפוחי האדמה לתבשיל עד חצי שעה לקבלת מרקם רך כמו של פירה (מומלץ לטגן חצי טיגון שמן עמוק לתפוחי האדמה לפני ההוספה לתבשיל להעשרת טעמים).